Dierenvrijstaat 2011

Bekijk de foto’s

In het weekend van 18 en 19 juni 2011 speelde Jeugdtheatergroep Leidsche Rijn haar allereerste voorstelling in de Vrijstaat, de kunstlocatie voor jongeren.

De voorstelling heet ‘ Dierenvrijstaat’ en gaat over de het leven van de dieren op de boerderij. Dit leven wordt behoorlijk verziekt door de slechte behandeling van de boer. De dieren krijgen weinig eten, veel zweepslagen en moeten dag en nacht heel hard werken. Ze besluiten hier geen genoegen meer mee te nemen en komen in opstand. Er ontbrandt een strijd voor rechtvaardigheid en gelijke behandeling. Maar of de dieren overwinnen..?

Het toneelstuk speelde zich af in en rondom de boerderij De Hoge Weide. Deze boerderij ligt op het terrein van de Vrijstaat en is een perfecte locatie voor dit stuk. Het publiek verplaatstte zich bij de verschillende scènes steeds naar een andere plek: de hooischuur, het erf en de deel. Hierdoor ontstond een levendige en verrassende voorstelling.

In dit toneelstuk speelden 12 kinderen mee in de leeftijd van 9-11 jaar. Zij zijn geregisseerd door Marijke van Es, een professionele regisseur. Voor sommige kinderen was het hun debuut op de planken.

Share Button