Regie

Onze regisseurs zijn Maureen Stuij (Beta en Delta), Daan van Gent (Gamma) en Louisa Lansdorp (Alfa).

Over Maureen

Maureen Stuij

Ik ben Maureen: een enthousiaste theaterdocent die het allerliefst met kinderen en tieners samenwerkt om, met heel veel plezier, mooi, verhalend en avontuurlijk theater te spelen en te maken. Als theaterdocent vind ik samen spelen heel belangrijk. Naast dat spelen gewoon ontzettend leuk is, kun je er ook heel veel van leren en ontdekken over jezelf, de ander en de wereld om je heen.

 

Bij het spelen én maken staat de groep en het proces centraal: samen iets maken waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Met eigen input, fantasie en creativiteit van de spelers, geef ik als theatermaker uiteindelijk de doorslag en gaan we knallen met z’n allen!

 

Over Louisa

Hoi! Ik ben Louisa en ik ben dit jaar de docent/regisseur van de groep Alfa. Daarnaast doe ik de regie-assistentie bij Delta. Al van jongst af aan ben ik bezig met zang, dans en spel en momenteel studeer ik aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht. Ik zit in jaar 3 van de opleiding Docent Theater en Theatermaker. Hiervoor heb ik gestudeerd aan De Nederlandse Musical Academie.

 
Zowel het doceren als het regisseren bij Sesar doe ik met veel plezier. Ik vind het leuk om leerlingen aan te sporen om zelfverzekerd hun hele lichaam te gebruiken op het toneel. We werken aan tekst(behandeling), maar ook aan beweging, stem en aanwezigheid op het toneel. Daarbij vind ik het belangrijk dat een leerling zichzelf kan zijn in de groep en de ruimte krijgt om eigen talenten en voorkeuren te ontwikkelen. Dat doen we samen. We leren samen, we maken samen plezier, we laten samen mooie dingen ontstaan. We maken samen theater!

Over Daan

Daan van Gent is acteur en theatermaker. Daan: ‘Ik ben afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam en na mijn opleiding ben ik als acteur en theatermaker aan de slag gegaan bij  verschillende (jeugd)theatergroepen in Nederland. In september 2016 ben ik een van de regie-assistenten van Sesar toneel geweest. En in dit seizoen ben ik de regisseur van de groep Gamma. Ik vind Sesar een onwijs leuke Utrechtse toneelgroep voor jongeren. Ik kan me helemaal blij worden van de spelers en de collega’s. En ben heel erg trots dat ik met deze leeftijdscategorie mag werken.

Het repetitieproces is een leuke plezierige tijd. Hierin leer je elkaar goed kennen en door samen scenes te bedenken en maken krijg je een hele hechte groep. Hier hou ik van als maker. ‘Niet spelen, maar zijn’ dat is een motto dat ik graag door wil geven aan jongeren met wie ik werk. Hiermee wil ik aangeven dat je zoveel gevoel en emoties kwijt kan in toneelspelen. En dan komt het spelplezier vanzelf.  Iets maken doe je met zijn allen. Een goede regie hierin is zeker belangrijk, maar de spelers bepalen met hun juiste spel en emotie het eindresultaat. En dat is prachtig om naar toe te werken.’

 

 

Share Button