Regie

Onze regisseurs zijn Louisa Lansdorp (Alfa), Tessy Jansen (Beta), Jolien Willems (Gamma) en Julia Spoelstra (Delta).

Over Louisa

Hoi! Ik ben Louisa en ik ben dit jaar de docent/regisseur van de groep Alfa. Al van jongs af aan ben ik bezig met zang, dans en spel en momenteel studeer ik aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht. Ik zit het laatste jaar van de opleiding Docent Theater en Theatermaker. Hiervoor heb ik gestudeerd aan De Nederlandse Musical Academie.

Zowel het doceren als het regisseren bij Sesar, doe ik met veel plezier. Ik vind het leuk om leerlingen aan te sporen om zelfverzekerd hun hele lichaam te gebruiken op het toneel. We werken aan tekst (behandeling), maar ook aan beweging, stem en aanwezigheid op het toneel. Daarbij vind ik het belangrijk dat een leerling zichzelf kan zijn in de groep en de ruimte krijgt om eigen talenten en voorkeuren te ontwikkelen. Dat doen we samen. We leren samen, we maken samen plezier, we laten samen mooie dingen ontstaan. We maken samen theater!

Over Tessy

Mijn naam is Tessy Jansen en ik ben dit jaar de docent/ regisseur van de Beta groep.
Ik ben afgestudeerd aan de Akademie voor Ekspressie door Woord en Gebaar en geef al meer dan 25 jaar dramales aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook regisseer ik voorstellingen op scholen en amateurverenigingen (oa toneelgroep West-End in Zeist en het Schellinkje in Houten)
Ik heb al eerder bij Sesar gewerkt van 2011 – 2014 en enkele prachtige voorstellingen gemaakt, zoals Minoes, Midzomernachtdroom, de rode prinses.
Op dit moment werk ik op twee basisscholen als vaste dramadocent (Franciscusschool Woerden en de Morgenster in Geldermalsen) en op De Kleine Vliegenier als ZZP-er.
Belangrijk in mijn lessen is natuurlijk spelplezier, maar ook samenwerken, respect voor elkaar, jezelf kunnen zijn en van elkaar willen leren. Ook werk ik veel met beweging, zodat je je vrijer durft te bewegen en emoties leert uit te drukken met je hele lichaam.
Verder sluit ik me helemaal aan bij de prachtige woorden van Louisa en gaan we weer een hele mooie voorstelling maken met de Beta én de Alfa kinderen samen.

Over Jolien

Dit jaar ben ik weer terug van weggeweest bij Sesar Toneel!
Ik begon in 2011 als regieassistente van Tessy bij de voorstelling Minoes.
Vol enthousiasme begin nu als regisseuse van de Gamma groep, met de hulp van mijn regieassistente Kirsten.

Voor mij staat de groepsvorming (in het begin) voorop. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich prettig en gezien voelt in de groep. Tijdens mijn opleiding Social Work (met als richting CMV) heb ik mij voornamelijk gericht op het inzetten van Theater als middel om groepen te begeleiden en te bereiken. Na mijn minor Theater maken, waarvoor ik mijn eigen stuk schreef en regisseerde werd mij duidelijk dat ik meer wilde regisseren naast mijn werk in de cultuursector.
Naast groepsvorming vind ik het ook belangrijk dat de leerlingen zich als individu verder ontwikkelen. In de lessen behandelen we het inzetten van de (basis)houding, stemgebruik, tekst- en spelbeleving.
Maar niet geheel onbelangrijk is er altijd tijd om te spelen en plezier te hebben.

Over Julia

“Hallo, Ik ben Julia. Ik mag dit jaar met de Delta groep werken. Ik ben afgelopen jaar afgestudeerd als docerend theatermaker aan de HKU. Voor mij bestaat er niks mooier dan een idee dat in je hoofd zit, op de vloer te zien. Ik heb dan ook onderzoek gedaan over hoe je jongeren aan het (theater)maken krijgt. Om deze passie te kunnen delen.

Ik heb ontzettend zin om dit jaar bij Sesar te mogen maken, regisseren en doceren. Om samen te werken met jongeren en met zijn allen iets moois neer te zetten. Ik ben zelf iemand die graag beeldend en fysiek theater maakt, maar laat mij graag inspireren door wat de jongeren willen. Zo vind ik een goed proces heel belangrijk, want alleen met een goed proces komt er ook een goede voorstelling. Wij gaan als groep maken, creëren en dit hopelijk met zoveel mogelijk plezier.”

Share Button